#2 Kylmää kyytiä

Tämän viikon Jaanan tunti peruuntui, joten suunnitelmat meni vähän uusiksi. Alunperin ajattelin, että tekisin Jaanan valmennuksesta postausta, mutta päädyinkin tekemään koko viikonlopusta "koostetta". Toisaalta ihan mukava, että nyt ei ole valmennusta niin voi tehdä vähän rennommin Nasun kanssa. Nyt ei myöskään ole ihan heti tiedossa kisoja, joten senkin suhteen voi ottaa vähän rennommin, kun nyt meillä on kuitenkin ollut kahtena viikonloppuna peräkkäin koulukisoja. Suunnittelinkin siis, että voitais nyt Nasun kanssa tehä jotain ihan muuta, kun koulukiemuroita eli pitkästä aikaa hypätä! Viimeksi ollaan hypätty Oliverissa 26.7., eli siitä alkaa olemaan jo kuukausi! Ihan hyvä välillä pitää taukoa hyppäämisestä ja etenkin nyt Oliverin treenin jälkeen, koska sitten voidaan molemmat jäädä vähän sisäistämään opittuja juttuja ja keskittyä sillä välin koulu puoleen. Nyt on kuitenkin hyvä ottaa hyvän mielen hyppyjä ja tehdä jotain pientä tehtävää ettei hyppääminen unohdu kokonaan ennen Oliverin seuraavaa valmennusta.

Nasu 26.8.-18
c) Enna

Perjantai 24.8.
Lähin koulusta jo ekan tunnin jälkeen bussilla kohti Viitasaarea ja tehtiin päivällä paljon kaikkea Enna-serkun kanssa. Kaiken touhotuksen jälkeen pääsinkin Ennan ponin Porschen kyytiin jälleen ja mut laitettiinkin tällä kertaa hyppäämään. En oo koskaan hypännyt Porschella ja sileen työskentelyä on takana varmaan maksimissaan kymmenen. Joten menin aika avoimin mielin ottamaan pomppuja ja en olettanut, että eka kerta menisi hyvin.

Tehtävä meni siten, että toisella pitkällä sivulla oli loivalla kiemurauralla kaksi estettä ja linjalla pysty ja okseri. (Kuvassa havainnollistamassa vähän minkälainen tehtävä oli, mun hienoilla kuvistaidoilla tehtynä!)

Tulin ihan aluksi punaista ja vihreää estettä ristikkoina ihan verkka mielessä ja kaikki sujui oikein kivasti. Sitten alettiin tekemään tehtävänä niin, että tultiin loivaa kiemuraa ja sen jälkeen linjaa. Linjan vikasta eli okserista poni sitten tietenkin innostui ja teki esteen jälkeen aika hienoa köyrylaukkaa eli veti pään polviin ja pomppi jotain omiaan, haha! Jossain vaiheessa tulin sitten ensin sinisen pystyn jonka jälkeen kurvailin okserille tai ainakin tarkoitus oli... Tiesin jo sinisen esteen päällä, että me ei päädytä okserille, koska poni tavallaan pienesti lähti poukkoilemaan... Eli toisin sanoen otti ja lähti ihan kauheeta pukkilaukkaa ja ei siellä voinut kun nauraa, koska poni oli niin innoissaan! Se heitti ainakin kolme aika valtavaa pukkia. Pysyin kyydissä ilman mitään ongelmaa, koska istuin vaan ajatellen, että kyllä se joskus pysähtyy ja tasapaino hoiti homman. En ookaan nyt melkein kolmeen vuoteen tippunut hepan selästä. Sen jälkeen se ei sitten jaksanut enää riekkua ja tuli ihan tosi kivoja hyppyjä ja pätkiä! Pääsen phounilla jatkossakin hyppäämään vähän isompia, koska Enna ei vielä hyppää kovin isoja, niin pääsee poni sitten ihan kunnolla pomppimaan. Oli kyllä ihan sairaan kivaa ja tosi kiva päästä jatkossakin hyppäämään Porschella! Musta on tullut ihan poniratsastaja!

Porschella hyppäämisen jälkeen kävin Nasulla Ennan ja Leksan kanssa maastossa. Ei viivytty kauaa, koska mulla alko olemaan jo vähän kelju olo, koska silloin jo tuntui, että alan tulemaan kipeäksi. Mentiin vähän laukkaa ja ravia, mutta pääosin käyntiä. Oli kyllä tosi jees!

Porsche 24.8.-18
c) Enna





Lauantai 25.8.

Päivällä auttelin tallilla talutusratsastajien kanssa ja pidin yhden yksityistunnin. Talutus meni kivasti, kun oli paljon asiaa omaava pikkutyttö pienen ponin kyydissä. Yksärin pito meni myös tosi kivasti! Ratsastin Simon tuntilaiselle ensin alle ja otin ihan muutaman hypyn, koska laitettiin sitten tuntilainen hyppäämään. Simo oli alkuun tosi tyhjä edestä, mutta pikkuhiljaa se alkoi tasaantumaan ja olikin aika kiva ratsastaa! Sitten vaihdettiinkin aika pian ja aloin pitämään tuntia. Tehtiin samaa tehtävää mitä edellisenä päivänä tein Porschen kanssa. Meni tosi hienosti ja jäi itsellekkin tosi hyvä fiilis onnistuneen tunnin pidon jälkeen! Se on paras tunne, kun tuntilainen sanoo, että oli hyvä tunti! Luulen, että juurikin tämän fiiliksen takia tulen tulevaisuudessa pitämään jonkin verran tunteja ja on muutenkin tosi kiva antaa omia neuvoja eteenpäin.

Tunnin pidon jälkeen hyppäsin sitten Nasulla, mistä en valitettavasti saanut mitään materiaali. Mentiin taas samaa tehtävää, kun Porschella ja yksärillä. Nyt ei todellakaan ollut Nasun hyppypäivä, koska se oli tosi epävarma okserille ja aavistuksen hidas. Muille esteille lähes joka kerta se tuli aika hyvin ja useimmat hypyt oli tosi eteneviä ja rohkeita. Okserille se lähes aina änkäsi turhan pikku askeleen ennen estettä ja otti jonkinmoisen hissihypyn... Toisaalta linjan väli saattoi olla aavistuksen ahdas, mutta sitten muutaman kerran ihan lopuksi tulin sen aivan yksittäisenä ja viimeinen hyppy oli sitten jo paljon rohkeampi ja se ei enää ottanut sitä turhaa pikku askelta. Nasu kuitenkin aina lähestyi tosi kivasti okseria, mutta sitten ehkä askeleen ennen okseria siitä tuli epävarma. Tässä saattaa tosiaan vaikuttaa se, että taukoa on takana noin kuukausi ja tällä viikolla Nasulla oli kolme vapaata peräkkäin, joten Nasu ei normaalilla varmuudella sitten hypännyt. Itsellä on takaraivossa Nasun kanssa pieni epävarmuus juurikin siitä, että milloin se kieltää, milloin se hyppää liian läheltä tai liian kaukaa. Mutta nyt vaan yritetään hakea varmuutta ja rohkeutta itsenäisesti pienempien esteiden kautta ja pikkuhiljaa aletaan taas nostamaan, Oliverissa sitten hypätään ihan kunnolla. Toisaalta me kyllä pohdittiin, että voisiko Nasu olla selästä vähän kipeä, koska nyt se ei toisaalta ole ollut täysin normaali esteillä. Ensin taidetaan laittaa estepenkki vaihtoon ja katsoa, että korjaantuuko ongelma yhtään sen avulla. Nasun selkä on saattanut viimeisen kuukauden sisällä jo muuttua, koska ollaan tehty taas ihan eri tavalla töitä. Nasu on selästään tosi herkkä ja muutenkaan ei tykkää esimerkiksi jos sitä harjaa kovemmilla harjoilla tai jos nostan laukan ja laukkaan ilman satulaa. Se on herkkä hipiäinen. Jos satulan vaihto ei auta niin sitten kokeillaan kiropraktiikkaa. Kokeilen kuitenkin vielä tulevalla viikolla hypätä jotain pieniä ja katsoa miltä se vaikuttaa.



Sunnuntai 26.8.

Sunnuntain liikutus jäi kyllä hyvin myöhäiseksi ja sen takia postaus tulikin aika myöhään (21:30 vasta pois tallilta), koska lähdinkin vähän extemporeen Kuopioon tädin mukaan Ikeaan. Tietenkin piti käydä samalla höökissä taas pyörimässä ja lähteä tili tyhjänä kotia kohti.. Mukaan hööksiltä lähti esteille karva turpahihnan päälle näköesteeksi, uusi aivan ihana tummansininen Lami-Cell:in korvahuppu ja siihen mätsäävä trinity estehuopa! Voi tätä materialismi onnellisuutta! Mulla ei ole ollut nyt kunnon estehuopaa Nasulle, koska flättärit lähtee liikkeelle ja muut on ollut jotain rupuhuopia. Toi trinityn huopa on tosi paksun ja tukevan olonen ja Nasu vielä, kun on tosi herkkä selkäinen niin noihin huopiin on hyvä vähän panostaa. Ajattelin kyllä pitää noi pyhä käytössä eli lähinnä valmennuksissa ja kisoissa. Sitten taas Ikeasta lähti mukaan Nasulle kaksi laatikkoa joihin saa laitettua Nasun rehuja ja vaaleanpunainen Ikea kassi, koska niitä ei voi koskaan olla liikaa. Nasun edestä meni taas paljon enemmän rahaa, kun mihinkään mitä itse ostin. Yhteensä itselle ostetuista asioista meni ehkä alle 10€, hehh.

Uusia kamppeita!




Nyt illalla sitten vielä kävin ratsastamassa Nasun tosi kevyesti. Uudet kamppeet pääsi heti kokeiluun, vaikka ne onkin pyhä käyttöön, mutta olihan niistä siis otettava kuvia! Menin alkuun vähän kentällä, kaikki askellajit läpi. Nasu oli aluksi aika hidas, mutta vertyi tosi nopeasti ja olikin lopussa tosi hyvin kevyt edestä ja eteenpäin pyrkivä. Kentällä pyörimisen jälkeen mentiin Ennan kanssa sänkkärille vähän laukkailemaan ja ottamaan kuvia. Nasu meni oikein rennosti ja nätisti löysällä ohjalla korvat tötteröllä. Vauhtia ei ollut ollenkaan liikaa vaan ennemmin se oli tosi rauhallista ja tasaista fiilistelyä! Oli tosi kiva käydä sänkkärillä pitkästä aikaa. Ja on aivan ihanaa kun on hevonen johon voi luottaa, että se ei kyllä lähde käsistä ja sen kanssa voi hyvällä luottamuksella ja fiiliksella mennä missä vaan! Nasulla oli ehkä vähän väsy päivä noin kaiken kaikkiaan, koska se oli karsinassakin ihan alahuuli lörpöllään. Mutta hyvin kuitenkin meni. Mullakin kuitenkin rankka päivä takana joten ajattelin omalta kannaltakin ottaa aika rennosti.




Kommentit