#1 Uusi alku?

Siitä alkaa olemaan noin kolme vuotta, kun olen viimeksi kirjoittanut blogia. Ajattelin, että voisi olla ihan kiva aloittaa uudestaan ja katsoa, että miten tämä lähtisi taas käyntiin. Ehkä jossain postauksissa voisin laittaa jotain entisen blogin tekstejä? Muutenkin olisi hauska kertoa blogissa laajemmalla mittakaavalla kaikista kisoista ja valmennuksista, koska en instagramin puolelle niin laajasti kerro vaikka kuvatekstit onkin aika pitkiä... Heh.

19.8.-18 Killeri HeA
c) Tiia Mäki-Knuutila

Kuulumisia näin alkuun!
Nyt lähi viikkoina ollaan käyty Nasun kanssa viikottain Jaanan kouluvalmennuksissa ja tuntuu, että ollaan otettu tosi iso harppaus eteenpäin ja oon saanut paljon ahaa-elämyksiä!
Oon ollut monta vuotta sitten ennen Nasun meille tuloa Jaanan tunneilla, mutta muistan niistä tosi vähän. Silloin taisin olla vielä alkeis-tason ratsastaja. Mutta oli aivan mahtavaa, että Elisa on nyt saanut Jaanaa enemmän käymään pitämässä tunteja!
Jaana on valmentajana toosi tarkka mistä itse tykkään tosi paljon niin pystyy keskittymään pikku asioihinkin ihan eri tavalla. Jaana on huomannut eri asioita eri tavalla mitä muut valmentajat mikä on tosi kiva! Elisa on myös tuntien pitäjänä aika samanlainen, kun Jaana!

Oon nyt viimesimmässä valmennuksessa tajunnut ihan eri tavalla keskiravin ratsastamisen ja peruutukset... Noinkin "pienet" ja ennen ajattelin, että helpot asiat ei ollutkaan niin yksinkertaisia mitä olin ajatellut. Nasu kun on niin tarkka ratsastettava niin huomaa miten ihan pikku jututkin on välillä aika haastavia, esimerkiksi juuri tuo peruutus. Ja miten ihan pienellä hienosäädöllä saakin aikaan isompaa muutosta.

Meillä onkin nyt lokakuun alussa muutto takaisin Jyväskylään ja jään kyllä kaipaamaan Jaanan koulutunteja, koska Jaana on todella sellainen valmentaja mistä tykkään kovasti. Jaana ei sinne asti pääse käymään, koska välimatkaa on tosi paljon. Ehkä me löydetään toinen kouluvalmentaja sitten uudelta tallilta!

19.8.-18 Killeri, HeA.
c) Tiia Mäki-Knuutila

Toinen valmennuksiin liittyvä kiva juttu on se, että ollaan nyt löydetty meille tosi hyvä estevalmentaja! Käydään Oliverissa noin kerran kuussa kaksi päivää peräkkäin, mutta tilanne tulee muuttumaan, koska kohta valmennuksissa käyminen tulee olemaan paljon helpompaa.

Oliverissa ollaan saatu paljon apua Nasun kieltämiseen ja possuiluun esteillä. Ja viime valmennuksessa tultiin siihen lopputulokseen, että Nasu vaan yrittää päästä mun yläpuolelle ja sen takia ollaankin nyt jouduttu aika ronskisti ratsastamaan Nasua, tehden sille selväksi, että se ei voi mennä ratsastajan yläpuolelle. Nasuun pitäisi saada sen rohkeus ja motivaatio takaisin ja siitä on löytynyt jo pieniä vilauksia isompaakin innostusta. Viimeksi Oliverissa, kun saatiin Nasu yli esteestä mitä se oli jäänyt jumittamaan, sillä tuli aivan erilainen vaihde päälle! Se meni kaikista esteistä kyselemättä yli, korvat hörössä! Tämä vaihde siitä pitäisi löytyä jo alussa, mutta nyt se kuitenkin tuli jo puolessa välissä! 
En tietenkään halua Nasulle mitään pahaa, mutta Nasu osaa olla välillä tosi itsepäinen ja sitä pitäisi nyt vähän kitkeä ehkä pois tai saada sen ajatukset kääntymään vähän eri tavalla. Nasuhan siis kotona hyppää mitä vaan, miten päin vaan ja mistä vaan. Eli tämä ongelma tulee esille vain vieraissa paikoissa, kuten Oliverin valmennuksissa ja estekisoissa. Tästä siis tiedän sen, että sitä ei ainakaan satu minnekkään ja jos sattuisi niin se näyttäisi sen kyllä heti. 
Tämän takia tällä hetkellä ei käydä estekisoissa ollenkaan vaan pyritään valmentautumaan esteillä sen verran, että homma sujuisi paremmin ja sitten voidaan harkita 1-tasolla jotain pikkuluokkia (60-70cm).

Kesä 2017 c) Enna

 Kuitenkin ollaan tällä kaudella käyty nyt kuudet koulukisat. HeB:tä 5 rataa ja HeA:ta 2 rataa! Koulu puoli on sujunut aika hyvin. Hallikisat aina paremmin, mutta ulkokentällä ei sitten ollenkaan niin hyvin. Oon sen huomannut, että koulukisoissa Nasu on paljon rennompi hallissa, kuin ulkokentällä. Alkukaudesta saatiin helposti yli 60%, parhaimmillaan 65%, mutta ulkokisoissa Nasu on jo ratsastettavuudeltaankin paljon jännittyneempi ja eteenpäin potkittavampi. Viime kisat, jotka olivat 19.8. Killerillä mentiin ensin HeA rata ja sen jälkeen HeB rata. Huomasi, että jälkimmäisellä radalla Nasu oli jo tosi paljon rennompi ja parempi ratsastaa, mutta ei silti vielä niin rento mitä tarvittaisiin.

Kisa kerrallaan niin eiköhän tämä tästä!

Kesä 2017 c) Enna

Kommentit