#5 Valmennuksia ja kuulumisia

Siitä onkin jo pieni tovi, kun viimeksi tänne kirjoittelin ja nyt onkin tosi kiva taas päivitellä tännekin! Tosiaan mulla oli yo-kirjoitukset tällä viikolla keskiviikkona englanti ja perjantaina yhteiskuntaoppi. Tästä syystä en halunnut ottaa minkään asteista stressiä blogista vaan kokonaan keskittyä kirjoituksiin ja muutenkin kouluun. Mulla on vähän hankala tilanne koulun suhteen, koska mun täytyy tehdä suurin osa opinnoista itsenäisesti, koska en pysty kunnolla olemaan koulussa sisäilmaongelmien takia. Joten hommaa on riittänyt, kun on pitänyt tehdä itsenäisiä tehtäviä ja lukea samalla kirjoituksiin. Mutta nyt on kirjoitukset ohi ja luulen, että ainakin yhteiskuntaoppi meni ihan hyvin! Nyt voin taas keskittyä Nasuun!

c) Oona Huttunen
Hui en tajunnutkaan, että viimesimmästä postauksesta on jo kolme viikkoa!? Onneksi nyt pääsen taas kirjoittelemaan, haha! En siis viime viikolla käynyt ollenkaan tallilla, Jos en ole täällä selventänyt, niin Nasu asuu tällä hetkellä Viitasaarella ja mä käyn koulua Jyväskylässä ja asun siellä. Eli käyn viikonloppusin aktiivisesti tallilla ja välillä mulla onkin "pidennettyjä" viikonloppuja ja oon jopa neljä päivää peräkkäin liikuttamassa Nasua. Yleensä Nasu seisoo sen ajan, kun oon Jyväskylässä, mutta jos se joutuu seisomaan enemmän, kuin kolme päivää peräkkäin niin sitten mun täti liikuttaa Nasua. Joten viime viikonloppuna en päässyt tallille, koska pyhitin sen kokonaan lukemiselle.


c) Oona Huttunen
Ensi viikolla onkin luvassa vähän muutosten tuulia, sillä Nasu muuttaa! Ei olla vielä keretty päättää tai edes varmistaa viedäänkö Nasu perjantaina vai sunnuntaina. Mutta tätä oon odottanut taas kuin kuuta nousevaa! Oliverin valmennuksia olis myös viikonloppuna ja osallistutaan ainakin sunnuntaina, mutta jää vähän auki meenkö myös lauantaina. Meidän muutettua Nasun ruokintaan saadaan vihdoin muutosta, millä toivon mukaan on vaikutusta ratsastettavuuteen. Ensin ainakin lokakuu ja marraskuu osittain menee vielä vähän kevyemmällä liikutuksella, koska saan marraskuun puolessa välissä autokortin, minkä pitäis helpottaa mun liikkumista tallille todella paljon! Ja annan Nasulle lokakuun aikaa tutustua uuteen kotiin ja pikkuhiljaa lisätä treenin määrää, koska nyt lähi viikkoina Nasu on liikkunut paljon kevyemmin mitä se tulee tulevan talven aikana liikkumaan.

Käytiin perjantaina 7.9. Oliverin treenissä. Mentiin lähinnä puomeja ja kavaletteja, yhteensä neljä vähän isompaa hyppyä. Mun instagramista löytyy videota treenistä. Alun puomi tehtävä meni tosi kivasti siihen nähden, että Nasu pyrki todella hyvin ja ehkä vähän liikaakin ja, kun itsellä on kokoajan takaraivossa se, että "eteen, eteen, eteen" niin en meinannut ymmärtää sitä, että ei olis tarvinnut niin paljon ratsastaa mitä puomeilla ratsastin. Ja kun katsoin myöhemmin videoita puomeilta, koin kunnon ahaa elämyksen. Mutta kyseinen asia tulee varmaan aina olemaan mulle vaikea Nasun kanssa, koska Nasulla se on niin päivästä kiinni, milloin se pyrkii liikaa ja millon se on ihan mahdoton kuntopyörä. Kaikki neljä hyppyä meni älyttömän hienosti ja Nasu ei epäröinyt ollenkaan! Sain myös kuulla, että meno näytti jo paljon varmemmalta ja paremmalta, siltä se myös tuntui. Tästä treenistä tuli ehdottomasti varmempi tunne tulevaisuuden kannalta. Mitään tuon kummempaa ei tehty vaan lähinnä hiottiin perus juttuja, mitä pitäis huomioida ratatemmossa ja kaikessa muussa mukavassa.

Kaikki kuvat tästä eteenpäin on ottanut Kaisa Ilola!


Voin kyllä tunnustaa, että valitettavasti, kun tulee paljon epäonnistumisia epäonnistumisten perään alkaa jossain vaiheessa turhauttaa ja epäilemään, että tuleeko mistään mitään. Tämä mun ja Nasun niin sanottu kamppailu ja käden vääntö on kestänyt jo 2017 vuoden alusta ja tämän kesän lopussa alkoi vasta pieni turhautuminen iskeä. Turhautuminen kuitenkin loppui aika lyhyeen, koska löydettiin Oliver! Siitä on ollut ihan äly paljon apua meille ja mulla on alkanut taas usko kasvaa, että ens kaudella päästään edes yksi esterata maaliin asti! Tietenkin oon päättänyt sen, että en luovuta, koska mulle ei ole kisa tulosten kannalta mikään kiire ja haluan opetella Nasun kanssa kaiken mahdollisimman perusteellisesti. Mulle on myös tosi tärkeetä viedä tää homma loppuun asti ja löytää se sama fiilis mikä meillä oli 2016 kisaradoilla. Muutenkin tuo hevonen on mulle jotain ihan älyttömän tärkeää. Tietenkin jossain vaiheessa on otettava järki käteen ja katsoa mitä tehdä jos kehitystä tai muutosta ongelmiin ei ala valmentautumisenkaan avulla tapahtumaan..


Lauantai 8.9. oli rennompi päivä, koska ratsastin Nasun suhteellisen kevyesti kentällä läpi. Ratsastin myös Porschen seuraavan päivän valmennusta varten läpi. Nasu oli tosi energinen ja teinkin sitten aika paljon laukkaa ja vähän taas pitkästä aikaa laukanvaihtojen alkeita. Nasu li tosi kiva kuitenkin ratsastaa vaikka energiaa oli aika paljon, koska yleensä Nasulla se liika energia saattaa aiheuttaa keskittymisen herpaantumista. Porsche oli kans aika kiva vaikka olikin taas aika paljon sisäohjassa ja etenkin oikeassa ohjassa kiinni. Se kuitenkin parani loppua kohti.


Sunnuntaina 9.9. oli sitten Jaanan valmennukset missä menin Porschella ja Nasulla. Nasulla menin ekalla tunnilla koulua ja tunti oli tosi kiva vaikka nyt jäi normaalia vähemmän käteen tunnista. Meitä oli tunnilla kolme, joten Jaanan keskittyminen välillä jäi toisiin ratsastajiin, mutta se ei haitannut ollenkaan, koska Nasu oli tosi hyvä ratsastaa. Jaana kuitenkin antoi tarvittavia neuvoja millä pärjättiin vähän haastavissa ravitehtävissä oikein hyvin. Tehtiin siis alapäädyssä pääty-ympyrällä asetusta ulos, siitä seuraavalla pitkällä sivulla avoja ja ylä-päädyssä tehtiin väistöjä pääty-ympyrällä. Viimeinen pitkäsivu mentiin normaalisti harjotus- tai kevyttäravia. Tehtävä oli kyllä tosi hyvä, mutta huomas rankemman tehtävän jälkeen, että Nasu jäi sitten käynnissä peitsaamaan, mutta antaessa pitkät ohjat ja pyytöen pitkää käyntiä peitsaaminen loppui. Laukka tehtävä oli tosi simppeli, koska nostettiin laukat molempiin päätyihin pääty ympyröille ja pitkät sivut ravattiin. Tässä ei ollut mitään ongelmaa.Porschen kanssa valmennus meni oikein kivasti ja siitä onkin jo aikaa, kun oon viimeks mennyt lainahevosella valmennuksessa. Aluksi poni oli aika vahva ja ei oikein tullut tuntumalle ja jäi taas siihen oikeeseen ohjaan kiinni. Loppua kohti jälleen parani. Tästä tunnista löytyy myös video-koostetta instagramista (@adajanasu)! Mentiin tosi kivaa tekniikka tehtävää ja lopussa tehtiin vieä haastavampaa tiukkien mutkien ratsastamista mikä oli kyllä hauskaa! Mutta aika jees fiilis jäi tunnista! Jaana sanoi, että mun pitäis lähtee ponilla 2-tason kisoihin, hahha! ;DHuomenna meidän tallilla järjestetään 1-tason estekisat minne meen toimihenkilöksi ja auttamaan kävelemään rataa ja verkkaan avuksi myös! Varmasti kiva päivä tulossa, koska pienet kisat tiedossa!

Toivottavasti tykkäsit postauksesta ja alas saa kommentoida ihan kaikkea mitä mieleen vaan juolahtaa, esimerkiksi blogin parannus keinoista !

Kommentit